Mopedkörkort

information gällande våra mopedutbildningar
MOPEDUTBILDNING 
Välkommen till oss på Yamaha Center för att ta ditt mopedkörkort. 
 
Vi utbildar för både klass 1, även kallad AM och EU-moped som får gå i 45 km/h, och klass 2 (som får framföras i 25 km/h). Med ett AM-körkort så kan du även framföra så kallade mopedbilar samt A-traktor.
 
Utbildningen består av 8 timmar teori samt 4 timmar körning på manöverbana och trafik. Det krävs inga förkunskaper. Vanligtvis är våra populära teoridagar på söndagar, och därför har vi många elever som även åker till oss från Kungsbacka, Borås och Alingsås, eleven med längst resväg var från Anderstorp ! Därför rekommenderar vi er att skicka in en anmälan i god tid, så att ni får det kursdatum ni önskar.
 
När anmälan till kursen är genomförd betalar ni enklast till vårat BankGiro 630-6161, med elevens förnamn och personnr. Vi tar även kort/kontant men föredrar insättning på BG.
 
Under teoridagen får eleverna kursmaterial (böcker och häften), inloggning till frågor på internet samt information om när manöver och trafik-körningen sker. 
Teoridagen är alltid på en helgdag (08:30-17:00). Körningen bokas under teoridagen då eleverna får förslag på när körningen kan ske. 
 
Om eleven inte blir godkänd vid körning i trafik så kan det behövas fler lektioner, se prislista för mer information.
 
Innan körning i trafik så måste eleven ha ett giltigt körkortstillstånd. Körkortstillståndet ansöker du enklast via Transportsyrelsens hemsida och därefter kompletterar ni ansökan med en synundersökning hos en optiker.
 
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/
 
Krav för att få starta utbildningen är att eleven är minst 14 år och 9 månader vid utbildningsstart.
 
Efter utbildningen återstår ett teoriprov hos Trafikverket och kan bokas till dagen då eleven fyller 15 år. Vi måste också hinna rapportera in att utbildningen (teori och körning) är godkänd till Trafikverket innan eleven kan starta provet. 
 
OBS! Eleven genomgår alltså hela utbildningen hos oss innan det går att skriva teoriprovet hos Trafikverket. Eleven måste ha fyllt 15 år för att få skriva teoriprovet. Först efter ett godkänt teoriprov har du körkortet i hamn.
För klass 2-körkort (25 km/h mopeder) så är eleven med under teoriutbildningen och därefter görs ett teoriprov hos oss på Yamaha Center när eleven fyllt 15 år alternativt ett senare datum. 
 
Kostnader:
Detta betalar du till Yamaha Center:
Klass 1 (AM/EU):            4.500 kr
Klass 2:                          3.000 kr
Vid ogiltlig frånvaro från inbokad körning, debiteras: 1.200 kr
(Vid köp av moped på Yamaha Center kostar Klass 1 utbildningen: 3.000 kr)
 
Detta betalar du till Trafikverket/Transportstyrelsen:
Körkortstillstånd 0kr
Teoriprov 325 kr
Tillverkning av körkortet 250 kr
 
Kurser 2021:

22 Augusti, Söndag "FULLTECKNAD"
5 September, Söndag "FULLTECKNAD"
 
Jag är intresserad av mopedutbildning
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig snarast, lämna gärna telefonnummer till en av dina föräldrar, för lättare kontakt.
Kontakt
Yamaha Center - Göteborg
Kongegårdsgatan 1
431 90
Mölndal
Öppettider

Butiken
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lördagar: 10.00-14.00

Verkstaden

Mån-Fre 08.00-17.00
Telefontid 08.00 - 17.00

Lunchstängt 12.00 - 13.00
Lördag:  Stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste nytt
Fler nyheter